Frösunda

 

De färgranna 50-talshusen hälsar dig välkommen när du kommer till vårt område i Frösunda. Här bor du med lummig innergård i trivsamma hus.

I fastigheten finns tandläkare och en restaurang. Ett stenkast bort ligger Friends Arena och Mall of Scandinavia som erbjuder shopping i världsklass, en mängd restauranger, sport och underhållning. Även Solna Centrum, med sina butiker och serviceställen, ligger på bekvämt avstånd från området. Runt hörnet väntar Hagaparken med grönska, motionspår, badplats och café.

Tillfälliga bostäder

Det finns även tillfälliga bostäder i markområdet vid Kolonnvägen, i förlängningen av Förvaltarvägen. Syftet är att täcka en del av bostadsförsörjningsbehovet för nyanlända. Det är ett genomgångsboende som hyrs ut med tillfälliga kontrakt som gäller i 2 år. Sedan hösten 2019 hyrs dessa även ut som ungdomslägenheter. Dessa bostäder ägs av Solna stad och förvaltas av Signalisten.

Kommunikationer

Frösunda har kommunikationer genom pendeltåg (Solna station) och ett tiotal busslinjer. Med pendeltåget kommer du till Stockholms central på mindre än tio minuter och busslinjerna tvärförbinder området med flera andra delar av Stockholm. En kilometer bort finner du Solna centrum med rikliga bussförbindelser, tunnelbana och tvärbana.

Parkering

Signalisten hyr ut garageplatser och markplatser i området. Utöver våra parkeringsplatser kan du också parkera på gatan med tillstånd för boendeparkering. Boendeparkering ansöker du om hos Solna stad.

Läs mer om boendeparkering

Fastigheterna

Ägare: Bostadsstiftelsen Signalisten
Adresser: Förvaltarvägen 1-29,2-10, Rättarvägen 2-8
Arkitekt: Ernst Grönwall
Inflyttning: 1952-53