Byta lägenhet

2018-05-22

Enligt hyreslagen måste hyresgästen ha så kallade beaktansvärda skäl för att få byta lägenhet. Ett sådant skäl kan till exempel vara växande familj och därmed behov av större lägenhet.

När du ansöker om att få byta lägenhet är det viktigt att du först läser igenom informationen som framgår av försättsbladet  "Information gällande ansökan om lägenhetsbyte" som finns med ansökningsblanketten. Till din ansökan ska du också bifoga intyg. Vilket intyg du ska bifoga framgår av försättsbladet. Tänk på att lämna in din ansökan i god tid, handläggningstiden är två till tre (2-3) månader räknat från det datum då vi tagit emot kompletta handlingar.

Ladda ner ansökningblanketten

Byte av lägenhet kan ske inom hyresvärdens bestånd - internt byte,
eller med hyresgäst hos annan hyresvärd - externt byte.

På Mina sidor kan du som är hyresgäst hos Signalisten läsa interna bytesannonser och annonsera själv.

Har du frågor om byte av lägenhet eller hur du gör en ansökan är du välkommen att kontakta våra hyresadministratörer för ytterligare information.

Kontakta hyresadministratörerna

Semestertider
Normalt startar vi handläggningen av bytesansökan så fort den kommit in till oss, komplett med alla handlingar, och vi beräknar en handläggningstid om cirka två-tre månader.
 
När det är semestertider har vi inte möjlighet att behandla ansökningarna inom den normala handläggningstiden och kan inte ge besked om bytet kommer att godkännas eller inte. Vi behandlar kompletta ansökningar i turordning efter ankomstdatum och arbetar med dem så fort vi kan.
 
 
 
 
 
 

 
  • Copyright © 2018 Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna