Ekonomichef

2018-05-02
 
Ekonomichefens huvudsakliga uppdrag är att ansvara för verksamheten vid Signalistens ekonomiavdelning. Det övergripande ansvaret omfattar arbete med bolagets budgetprocesser, prognoser, uppföljningar, delårsbokslut och årsredovisning. Ekonomichefen har också det övergripande ansvaret för IT (som idag är outsourcad). Ekonomiavdelningen har en viktig roll i att säkerställa finansieringen av stora ny- och ombyggnadsprojekt samt bidra med kalkyler inför projekt och hyresförhandlingar. Med befattningen följer personalansvar för 4 medarbetare. Ekonomichefen föredrar även olika ekonomiska rapporter för styrelsen. Ekonomichefen rapporterar till VD och har tillsammans med övriga chefer en viktig roll i ledningsgruppen, genom att bidra till utvecklingen av företagets organisation och företagskultur.  
 
Vi söker en självständig och analytisk person med högskoleutbildning i ekonomi. Intresse för utvecklingsarbete, god kunskap i finansiering och bolagsredovisning samt förekommande ekonomiska regelverk är viktiga förutsättningar för att lyckas i rollen. Tidigare arbete i ett kommunägt bolag liksom arbete med fastighetsfrågor är en bonus men inte ett krav. Vi förutsätter goda ledaregenskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
 

Välkommen till vår arbetsplats

Vår värdegrund är en viktig plattform för vårt arbetssätt, vilket innebär att vi arbetar långsiktigt, är engagerade, kunniga och ansvarstagande.

På Signalisten har vi en positiv stämning med högt i tak och det är viktigt att alla våra medarbetare trivs på sin arbetsplats, arbetar i en god arbetsmiljö och är friska. Därför fokuserar vi bland annat på att säkerställa god arbetsmiljö, anordnar utbildningar kontinuerligt och erbjuder anställningsförmåner inom hälsa och friskvård såsom träning på arbetstid, friskvårdsbidrag och massage. Vi är en rökfri arbetsplats vilket innebär att det inte är tillåtet att röka på arbetstid.

Vårt kontor ligger i ljusa fräscha lokaler centralt i Solna med några minuters gångavstånd till Solna Centrum, tunnalbana, bussar och tvärbana.

Arbetstid under kvällsöppet: Första vardagen varje månad från september till maj är arbetstiden förlängd till 18:30 på grund av inflyttningar.

Varför ska du jobba på Signalisten?

Läs mer om oss och vad vi kan erbjuda dig här

Tillsättning

Tillsättning sker snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Frågor om tjänsten

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Anders Hedkvist, VD, på 08-705 22 00.

Frågor om rekryteringsprocessen

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Sara von Essen-Wallin, personalchef, på sara.vonessen-wallin@signalisten.se

Annonsering och rekryteringsval

Observera att vi redan gjort vårt val av annonseringsforum och rekryteringsmetod, varför vi avböjer oss säljare inom dessa områden.

***

Signalisten är Solna stads allmännyttiga bostadsstiftelse. Tillsammans med vårt helägda dotterbolag Solnabostäder äger och förvaltar vi ca 4000 lägenheter och ca 200 lokaler i fastigheter runt om i Solna.

Stora underhållsprojekt ger Signalisten en spännande tid i en expansiv region med stora utmaningar. Visst vill du vara med oss och utveckla Signalisten och Solna! 

Urval sker löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!