Internkö

2018-11-21

Är du hyresgäst och redan bor hos oss kan du söka lägenhet via vår interna kö, om din boendetid i nuvarande lägenhet är minst två år.

Enbart du som står för hyreskontraktet kan söka. Om någon annan i ditt hushåll behöver en lägenhet (till exempel vid separation eller ett vuxet barn som vill ha eget boende) söker den personen bostad via Bostadsförmedlingen.

Bostadsförmedlingens webbplats

Villkor för internkön

  • För att söka lägenhet ska du ha bott i din nuvarande lägenhet i minst två år  
  • Din kötid räknas från det datum då du flyttade in i din nuvarande lägenhet
  • Du får inte ha någon hyresskuld
  • Du får inte ha någon sen hyresinbetalning
  • Om du får en ny lägenhet måste du säga upp och lämna den gamla
  • På den gamla lägenheten har du har uppsägningstid enligt ditt hyreskontrakt, vilket innebär att det kan uppstå dubbelhyra

Hur söker du lägenhet?

För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du registrera dig på Mina sidor. Lediga lägenheter publiceras på Mina sidor under fyra arbetsdagar. Du behöver anmäla intresse på varje lägenhet som du är intresserad av.

All kontakt med dig, till exempel då vi kallar dig till visning eller lämnar erbjudande om lägenhet, sker via e-post eller brev. Därför måste du vara tillgänglig och kunna besvara meddelanden från oss för att vara med i den process som kan leda till ett hyreskontrakt.

Till varje visning kallar vi ca 15 personer. Om du inte har möjlighet att närvara vid en visning kan du skicka någon i ditt ställe. Om du vill tacka ja till lägenheten är det viktigt att du eller ditt ombud har sett den eftersom du tackar ja till lägenheten i befintligt skick. Normalt tar det ungefär tre veckor från den sista dagen då du kan lämna intresseanmälan till dess att vi kan teckna ett hyreskontrakt.

Permanent boende

Alla våra lägenheter ska användas för permanent boende och är till för dig som saknar annan, egen permanent bostad. Om du lämnar uppenbart oriktiga uppgifter i din intresseanmälan kommer vi inte att behandla din ansökan.

 

 
  • Copyright © 2018 Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna