Seniorboende

2018-12-10

Seniorboende är till för dig som vill leva precis som i vilken annan bostad som helst, men som prioriterar funktionalitet och tillgänglighet i ditt boende och närmiljö.

Att bo i trygghetsboende eller seniorlägenhet 65+ innebär enbart att du hyr en lägenhet. Om du har behov av hemtjänst ansöker du om detta hos en biståndshandläggare på kommunen.

 

Trygghetsboende

Trygghetsboende är till för seniorer som är 60 år eller äldre och innebär ett självständigt och tryggt boende. Lägenheterna byggs centralt i närhet till service samt finns i tillgängliga och anpassade fastigheter med hiss och gemensamhetsutrymmen. Lägenheterna är utrustade enligt normal standard och hyrs omöblerade. 

I dagsläget har Signalisten inget trygghetsbonede, men planerar att bygga ett med 77 lägenheter i kvarteret Palsternackan i Huvudsta och ett med cirka 60 lägenheter i kvarteret Torsken 2 i Bergshamra. 

Läs mer om projekten

Seniorlägenhet 65+

I våra områden Hallen, Bollen och Skytteholm finns lägenheter för seniorer som är 65 år eller äldre. Lägenheterna är 2 eller 3 rum och kök, finns på adresser i nära anslutning till service samt finns i fastigheter som har en tillgänglig entré och hiss. Lägenheterna är utrustade enligt normal standard och hyrs omöblerade.

Seniorkö

För att kunna söka seniorboende behöver du ställa dig i seniorkön.

Ställ dig i seniorkön

OMRÅDEN FÖR SENIORLÄGENHET 65+

 

Bollen

Hallen

Skytteholm 

 

OMRÅDEN FÖR FRAMTIDA TRYGGHETSBOENDE

 

Palsternackan, Huvudsta

Torsken 2, Bergshamra

 

 


 
  • Copyright © 2018 Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna