Seniorboende

2015-02-19

Seniorlägenhet 65+ och trygghetsboende är till för dig som vill leva precis som i vilken annan bostad som helst, men som prioriterar funktionalitet och tillgänglighet i ditt boende och närmiljö. Att bo i seniorlägenhet 65+ och i trygghetsboende innebär enbart att du hyr en lägenhet - det ingår ingen särskild service. Om du har behov av hemtjänst ansöker du om detta hos en biståndshandläggare på kommunen.

Seniorlägenhet 65+

I våra områden Hallen, Bollen och Skytteholm finns lägenheter för seniorer som är 65 år eller äldre. Lägenheterna är 2 eller 3 rum och kök, finns på adresser i nära anslutning till service samt finns i fastigheter som har en tillgänglig entré och hiss. Lägenheterna är utrustade enligt normal standard och hyrs omöblerade.

Trygghetsboende

Boendeformen är till för seniorer som är 70 år eller äldre och innebär ett självständigt och tryggt boende. Lägenheterna byggs centralt i närhet till service samt finns i tillgängliga och anpassade fastigheter med hiss och gemensamhetsutrymmen. Lägenheterna är utrustade enligt normal standard och hyrs omöblerade. 

I dagsläget har Signalisten inget trygghetsbonede, men planerar att bygga ett med cirka 70 lägenheter i kvarteret Palsternackan i Huvudsta och ett med cirka 60 lägenheter i kvarteret Torsken 2 i Bergshamra. 

Läs mer om projekten

Seniorkö

För att kunna söka seniorlägenhet 65 + och trygghetsboende behöver du ställa dig i seniorkön.

Ställ dig i seniorkön.

OMRÅDEN FÖR SENIORLÄGENHET 65+

 

Bollen

Hallen

Skytteholm 

 

OMRÅDEN FÖR FRAMTIDA TRYGGHETSBOENDE

 

Palsternackan, Huvudsta

Torsken 2, Bergshamra