Torsken 2 - Nyproduktion

2019-04-08

I Bergshamra kommer Signalistens andra trygghetsboende för Solnabor som är 60 år eller äldre att byggas. De cirka 60 lägenheterna kommer att vara fördelade på två hus och vara placerade väster om Bergshamra centrum och den service som erbjuds där. Läget erbjuder också närhet till Brunnsvikens vackra strandpromenader.

Vårt andra trygghetsboende

Med de 60 nya lägenterna inom kvarteret Torsken 2 tillför vi fler hyresrätter för Solnas seniorer. Precis som i vårt första trygghetsboende Palsternackan, planerar vi att bygga yteffektiva småhushåll, till övervägande del 1-2:or. En gemensam takterrass föreslås i soligt läge som komplement till uteplatserna i markplanet. De två husen kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som är tänkt att innehålla gemensamhetslokaler som till exempel bibliotek eller tvättstuga.

Nuläge

Detaljplanen godkändes i Solna stads byggnadsnämnd den 13 februari 2019. Nästa steg är beslut om antagande i kommunfullmäktige den 8 april 2019. 

Seniorkö

För att kunna söka trygghetsboende behöver du ställa dig i seniorkön. 

Ställ dig i seniorkön

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem


 

 

Vy från nordväst (Fotograf/Källa: ÅWL arkitekter)


 

 

Vy från söder (Fotograf/Källa:ÅWL arkitekter)


 

 

 

Vy från gården (Fotograf/Källa:ÅWL arkitekter)               

Hållbart för miljö

Vi ställer höga krav på hållbarhet och val av material. När vi bygger nytt eftersträvar vi klassningen Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

Torsken 2

Stadsdel: Bergshamra

Boendeform: Trygghetsboende

Lägenheter: 60

Antal rum: 1-3

 

Nyheter

Februari 2019
Byggnadsnämnden godkänner detaljplan för Torsken 2

 


 
  • Copyright © 2018 Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna