Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Års- och hållbarhetsredovisningen 2019 klar

Publicerad 11 mars 2020

Vår års- och hållbarhetsredovisning för 2019 är nu klar. Nyproduktion, renoveringsprojekt och trygghetsinsatser är några av årets händelser. Årets ekonomiska resultat landade på 49 miljoner kronor.

Under 2019 förmedlades 406 lägenheter med medelkötider på cirka 4 år för seniorkön och cirka 12 år för ordinarie bestånd förmedlat genom Bostadsförmedlingen i Stockholm. Uthyrningen av tillfälliga bostäder för nyanlända fortsätter och i den delen av beståndet har vi börjat hyra ut lediga lägenheter till Solnaungdomar. Trygghetsboendet Palsternackan flyttades in i oktober och har miljöcertifierats enligt Miljöbyggnad Silver. Dessutom har två detaljplaner med tillsammans cirka 315 lägenheter vunnit laga kraft, Bergshamra centrums trygghetsboende och kvarteret Bollen i Råsunda. I förvaltningen har satsningen på förbättrat inomhusklimat fortsatt. Energianvändningen är nu till 99 procent fossilfri via vår fjärrvärmeleverantör Norrenergi. Två miljöstugor med utökad källsortering har byggts och ett antal andra trygghetsinsatser har gjorts bland annat brandfiltar till alla hyresgäster. Vi har under året fått uppdraget att överta hantering av Solna stads parkeringsplatser vilket sjösätts 1 juli 2020 och årets resultat 2019 landade på 49 miljoner kronor. 

Här kan du läsa mer om hållbara händelser och resultat för året som gått.

Frågor och svar