Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Färdigrenoverat i Ritorp

Publicerad 31 mars 2020

Redan 2010 påbörjades planeringen att renovera Signalistens lägenheter i Ritorp. Efter sex år av renoveringar, 345 lägenheter i olika etapper, blev slutligen det sista huset på Törnbacken 8 klart nu i mars. Idag är alla husen äntligen fyllda av hyresgäster igen.

Renoveringen av de mer än 60 år gamla husen i Ritorp har gjorts utifrån ett långsiktigt perspektiv. Nya avloppstammar, vattenledningar, el och förbättrad ventilation liksom renovering av kök och badrum, allt för att modernisera husen till dagens standard.  

Nu ska husen hålla i minst 40 år till förutsatt att löpande fastighetsunderhåll görs under tiden. På grund av att husen hade så pass omfattande renoveringsbehov gick det inte att bo kvar under renoveringen. De flesta hyresgäster kunde evakuerades inom området. Många valde att flytta tillbaka till samma lägenhet som tidigare medan andra valde att flytta till en annan lägenhet i samband med renoveringen.

Lägre omflyttning trots renovering

Nu när hela projektet i Ritorp är klart har vi kunnat sammanställa omflyttningsstatistik över hela renoveringsprojektet. Vi har sett att den årliga omflyttningen utslagen över en tioårsperiod, från att projektet börjades planeras 2010 till att det stod klart 2020, inte är högre än för det övriga beståndet. Tvärtom visar siffrorna på en något lägre omflyttning per år här i Ritorp. I hela Signalistens bestånd är omflyttningen cirka 10 procent per år, och i Ritorp 7 % per år i medeltal.

Läs mer om den sista etappen renoveringen av Ritorp i vårt senaste nummer av hyresgästtidningen Signalen (nr 1 2020).

Signalen nr 1, 2020

Frågor och svar