Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Grilla gör sig bäst ute

Publicerad 20 juli 2021

Bärbar grillhink och korvbröd på en klippa vid havet.

Grilla är både stämningsfullt och gott men förbjudet på balkonger i våra hus på grund av brandrisken.

Elgrillar är inte heller tillåtna på balkonger eftersom de är en brandrisk och oset som uppstår stör grannarna. Om en brandolycka inträffar på en balkong kan elden sprida sig snabbt i huset och utsätta alla hyresgäster i huset för fara.

Använd istället gärna någon av de grillplatser som finns ute i ditt område. Eller höj grillupplevelsen ytterligare genom att ge dig ut i natur med en bärbar grill. Såklart måste du följa naturområdets anvisningar för grillning där du är.

Rökning upprör

Att inte röka inomhus eller på balkonger är två enkla sätt att komma överens med dina grannar. Det är tillåtet att röka i lägenheter men i alla gemensamma utrymmen är rökning förbjuden, till exempel i trapphus, tvättstuga och miljöstuga. Hyresgäster som röker inomhus kan bli ersättningsskyldiga för nikotinsanering när hen flyttar ut. För husfridens skull är det bra att samtala med dina grannar och hitta en respekt för varandras livsstil.

Tänk på ljudnivån

Att bo i lägenhet innebär att du bor tätt inpå dina grannar. Visa därför hänsyn och väsnas inte efter klockan 22.00. Den omtanken ska också finnas när du befinner dig utanför bostadshus och till exempel spelar basket, musik eller annat som är högljutt. Att vissa ljud ändå kan uppstå efter 22.00 måste du som bor i lägenhet ha förståelse för.

Signalistens ordningsregler

Frågor och svar