Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Hagalundsgården invigd

Publicerad 17 juni 2019

Signalistens gård i Hagalund är nu färdigrenoverad och klar. Lekplats, planteringar, grillar och bollplan är några exempel från den nya gården, som hyresgästerna själva fått vara med att utforma. I helgen var det invigningsfest för hyresgästerna.

Renoveringen av gården mellan Hagalundsgatan 1–17 har pågått under nästan två år. Bakgrunden var att tätskiktet i det underliggande garaget behövde bytas ut, och i samband med garagerenoveringen passade vi på att ge gården ett ordentligt ansiktslyft.

Den nya innergården är indelad i olika rum för att passa hyresgäster i alla åldrar. Det finns gröna ytor för umgänge eller lek, grill, planteringar, konstgräsplan och ett utegym. Belysning och buskar i låg höjd ska bidra till att gården blir trygg att vistas på. Även förskolans gård har rustats upp.

Samtidigt öppnar den ombyggda miljöstugan som också ligger på gården. Det är den andra miljöstugan med utökade sorteringsmöjligheter som är skapad enligt Signalistens nya koncept. Glada färger, tydliga instruktioner och en trygg miljö ska locka hyresgästerna till bättre källsortering. På sikt ska alla miljöstugor byggas om på liknande sätt i hela beståndet.

Frågor och svar