Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Platssamverkan för ett tryggare Hagalund

Publicerad 28 maj 2020

Lokala bostadsföretag, Solna stad och lokalpolis startar nu ett gemensamt initiativ för att bidra till ett tryggare Hagalund - ett initiativ som bygger på en trygghetsanalys och kartläggning av stadsdelen. 

En avsiktsförklaring har tecknats mellan partnerna för att inleda så kallad platssamverkan, som framförallt ska bygga på långsiktiga insatser och ökad lokal närvaro. De parter som ingår i platssamverkan är Signalisten, Rikshem, Solna stad, BRF Hagalunden, lokalpolis och Hagalunds samfällighetsförening. Stiftelsen Tryggare Sverige bidrar med rådgivning och stöd i det fortsatta arbetet. 

Insatser inom fyra områden
Insatserna inom platssamverkan i Hagalund kommer att koncentreras till fyra områden; ”helt, rent & snyggt”, ”säkert och tryggt”, ”tillgänglighet” och ”offentlig miljö”. En konkret handlingsplan inom dessa områden ska arbetas fram inom gruppen och mynna ut i både en årlig handlingsplan för varje område och långsiktiga mål fram till 2022. Exempel på aktiviteter kan vara regelbundna områdesvandringar, sociala aktiviteter för boende, bättre renhållning och tydligare ansvar mellan olika aktörer med ett trygghetskontor som öppnar vid Hagalunds centrum.

Här kan du läsa pressmeddelandet från Stiftelsen Tryggare Sverige 

Frågor och svar