Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Vi ordnar en aktiv sommar

Publicerad 15 juni 2020

Under sommarens första veckor kan hyresgäster och Solnabor delta gratis i flera aktiviteter som arrangeras i våra bostadsområden.

Under vecka 26 och 27 ordnar våra aktivitetsfixare streetdance och rollspel på Västra vägen, samt fotboll, brännboll och andra lekar i Bagartorp. Aktiviteterna riktar sig till barn och unga och det är kostnadsfritt att delta.

Aktivitetsfixare är vårt eget initiativ där vi låter Solnaungdomar skapa sina egna sommarjobb genom att arrangera aktiviteter för våra hyresgäster. Det kommer med fler fördelar, dels för ungdomar som får testa på att jobba i projektform, dels för boende i våra bostadstområden som aktiveras extra under några veckor.

Ordnar sommarhäng med lokala aktörer

I Platsamverkan Haglund ordnar flera föreningar och verksamheter olika Sommarhäng på Hagalunds torg. Sommarjobbare från Solna är på plats som får torget att leva upp. Aktiviteterna pågår under vecka 25 och 26, och spänner brett från allt mellan konstvandring i Hagalund till dragkamp med polisen.
Se program för Sommarhäng i Hagalund (nedladdningsbar pdf-fil)

Sommarhäng på Hagalunds torg är första aktiviteten i nylanserade initiativet Platssamverkan Hagalund.

Frågor och svar