Hallen

Intima gårdsmiljöer och små lokalgator skapar en trevlig växling mellan det öppna utåtriktade och det egna boendets trygga slutenhet, och välkomnar dig när du kommer till kvarteret Hallen. Med varierande hushöjder och genomtänkta gavelmotiv samspelar fastigheterna på ett bra sätt med den äldre bebyggelsen som man finner i övriga Råsunda.

I Solna Centrum, på ca 15 minuters promenadavstånd, finns mesta du kan behöva i form av butiker och service. Ett bra komplement till detta utbud finns på närbelägna Tuletorget, som erbjuder apotek, vårdcentral, träningcenter, kiosk, rastauranger och caféer. I Råsundaområdet finns också en del kvarterskrogar, en biograf och träningscenter. Hallen ligger även nära Friends Arena och Mall of Scandinavia som erbjuder shopping i världsklass, ett stort utbud av restauranger, sport och evenemang. I Råsundaskolan kan dina barn gå ut grundskolan, och det finns även flera förskolor i området. Angränsande ligger vackra Råstasjön och Lötsjön med sitt motionspår för såväl löpning som gång. Under vintertid tillåter isen dig att komma ut på en härlig skridskotur. Fastigheten inrymmer en stor restaurang/matsal.

I vårt område Hallen finns bland annat lägenheter för seniorboende.

Kommunikationer

Solna Centrum med rikliga bussförbindelser, tunnelbana och tvärbana är knutpunkten för kommunens kommunikationer. Antingen promenerar du till Solna Centrum eller också väljer du tunnelbanan från station Näckrosen som ligger nära området. Resan in till Stockholms central tar ungefär tio minuter. Busslinjer med tvärförbindelser trafikerar Råsundavägen kontinuerligt under dygnets alla timmar.

Parkering

Solnabostäder hyr ut garageplatser och markplatser i området. Utöver våra parkeringsplatser kan du också parkera på gatan med tillstånd för boendeparkering. Boendeparkering ansöker du om hos Solna stad.

Läs mer om boendeparkering

Fastigheterna

Ägare: Solnabostäder AB
Adresser: Algatan 2-4, Spårvägen 4-12, Hallgatan 1-7, Hallgatan 12-18
Arkitekter: Riksbyggen konsult/ René Wullimann
Inflyttning: 1988-93

  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek