Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av cookies på Om kakor.

Förråd

Signalisten erbjuder både boende och personer som inte är hyresgäst hos oss möjlighet att hyra förråd. Till våra lägenheter ingår alltid ett förråd, men behöver du mer utrymme finns möjligheten att hyra extra. 

Anmäl intresse för att hyra förråd

På sidan Sök ledigt kan du se våra publicerade förråd. Lediga förråd publiceras varje vecka mellan tisdag–söndag. För att skapa en intresseanmälan behöver du vara registrerad som sökande på Mina sidor.

Sök ledigt

Registrera dig på Mina sidor

Vill du hyra förråd större än 15 m² kan du e-posta en förfrågan med dina önskemål till oss.

marknadlokaler@signalisten.se

Uthyrningsregler

För att hyra ett förråd måste du vara registrerad på Mina sidor. Datumet som du registrar dig blir ditt könummer och din köpoäng börjar räknas från och med den dagen. Om fler söker samma objekt erbjuds den med längst kötid förrådet först.

  • Du kan endast anmäla intresse för två förråd samtidigt.
  • Uthyrningen är begränsad till två förråd per person. Önskar du hyra fler hanterar vi det manuellt, men enbart för områden med stora vakanser.
  • Förråden ska användas som lager, vilket betyder att de inte får användas som verksamhetslokaler.
  • Personer som har betalningsanmärkningar kan inte teckna kontrakt.

Om du blir erbjuden att hyra ett förråd

Blir du erbjudan att hyra ett förråd och tackar ja skickar vi omgående ett avtal till dig. Vi ber dig underteckna och skicka tillbaka båda avtalsexemplaren till oss inom en vecka, i annat fall går erbjudandet vidare till nästa sökande. Erbjudandet går även vidare till nästa sökande om du tackar nej. Lämnar du svar via Mina sidor kan du inte ändra ditt svar även om svarsdatum ligger längre fram i tiden.

Från publicering av ledigt förråd till färdigt avtal tar det cirka två veckor.

Avtalstid och uppsägning

Första avtalsperioden tecknas för en tid om minst sex månader. Efter första avtalsperioden gäller en uppsägningstid om tre kalendermånader och en förlängningstid om tre månader för varje utebliven uppsägning.

Om du redan hyr ett förråd och vill byta till ett annat gäller uppsägningstid på ditt nuvarande förråd. Uppsägning av sedan tidigare hyrt förråd behandlas separat, vilket innebär att avtalet för det tidigare förrådet inte upphör automatiskt när nytt avtal börjar gälla utan måste aktivt sägas upp.

Uppsägningen ska vara skriftlig och på ditt hyresavtal finns information om uppsägnings- och förlängningstid.

Blankett för uppsägning av förråd finns på sidan Blanketter.

Frågor och svar