Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Byggprojekt

Solna är en av de kommuner som växer mest i landet. Signalisten vill bidra till att det finns attraktiva hyresrätter även i framtiden genom att bygga nya bostäder och renovera de befintliga.

Nya hyresrätter

Solnas invånare blir fler och det behövs lägenheter för både nya och gamla solnabor. Vår nyproduktion byggs för att möta människors olika behov över livets olika skeenden.  Vårt mål är att planlägga och bygga 1 000 nya hyresrätter till 2025.

Renovering av våra hus

Nästan hälften av våra fastigheter är byggda på 1960- och 1970-talet och många av dem behöver nu renoveras. Att tänka långsiktigt är en viktig del när vi renoverar vad gäller standard, materialval och energikrav. Det innebär också att visa hänsyn för våra nuvarande hyresgäster men även ta ansvar för de som ska bo hos oss i framtiden.

Under 2018 påbörjade vi arbetet med att prioritera ordningen för renoveringar i den här delen av beståndet. De första hyresgästdialogerna genomfördes i de områden som bedömdes ha störst renoveringsbehov för att ta in synpunkter från de boende. I Signalistens ombyggnadsstrategi finns övergripande beskrivningar av husens skick och planerad ordning.

Frågor och svar