Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av cookies på Om kakor.

Parkering

Signalisten hyr ut parkeringsplatser i Solna. Du behöver inte bo hos oss för att få hyra en parkering. Parkeringsplatserna finns runt om i Solna både utomhus och i garage. Vi har även platser anpassade för elbilar.

Sedan sommaren 2020 förmedlar vi Solna stads förhyrda parkeringar och vi har nu totalt cirka 7000 parkeringsplatser runt om i Solna. Boendeparkeringar och besöksparkeringar förmedlas fortfarande av Solna stad, så om du söker boendeparkering behöver du vända dig till Solna stad.

Sök och anmäl intresse för parkeringsplats

Lediga parkeringsplatser publiceras varje vecka på vår hemsida mellan tisdag–söndag. Du kan se de lediga platserna på webbsidan Sök ledigt och på Mina sidor. För att kunna anmäla intresse behöver du ha ett konto på Mina sidor.

Registrera dig på Mina sidor

Sök ledigt

Uthyrningsregler

För att hyra garage- eller parkeringsplats måste du registrera dig som sökande på Mina sidor. Din köpoäng börjar räknas från det datum du registrerar dig.

Du kan endast anmäla intresse för två platser samtidigt. Uthyrningen är begränsad till två parkeringsplatser per person.

Om fler söker samma objekt erbjuds den med längst kötid platsen först. Har du blivit erbjuden att hyra en plats och tackat ja skickar vi inom kort ett avtal till dig för signering. Avtalet ska signeras inom en vecka, i annat fall går erbjudandet vidare till nästa sökande.

Lämnar du svar via Mina sidor kan du inte ändra svaret även om svarsdatum ligger längre fram i tiden. Tackar du nej går erbjudandet vidare till nästa sökande. Från publicering av ledig parkeringsplats till färdigt avtal tar det cirka två veckor.

För att kunna hyra en parkeringsplats behöver din bil vara godkänd i bilbesiktning samt skattad och försäkrad.

Personer som har hyresskuld, sena hyresinbetalningar eller andra betalningsanmärkningar erbjuds inte att teckna kontrakt.

Avtalstid och uppsägning

Första avtalsperioden tecknas för en tid om tre månader. En löpande uppsägningstid om tre kalendermånader gäller för dig som hyr.

Om du redan hyr en parkeringsplats och vill byta till en annan måste du själv säga upp din nuvarande plats, där uppsägningstid gäller. Uppsägning ska vara skriftlig och du hittar information om uppsägnings- och förlängningstid på ditt hyresavtal.

Blankett för uppsägning av parkeringsplats hittar du på sidan Blanketter.

Avgift för parkeringsplats

Avgiften för parkeringsplatsen framgår i avtalet. Varje år den 1 januari höjs avgifterna med en bestämd procentsats enligt avtalet. 25 procent moms tillkommer.

Parkeringsövervakning

Från den 1 oktober 2020 hanterar företaget SmartPark övervakningen av våra parkeringsplatser. Uppdraget gäller alla Signalistens parkeringsplatser och ytor inom våra fastigheter och mark.

Har du fått en kontrollavgift (parkeringsbot) som du inte anser är korrekt och vill överklaga kontaktar du SmartPark.

www.smartp.se

Telefon: 0771-80 88 80.

Laddstationer för elbil

Förutom de förhyrda platserna för elbil, finns det sex stycken obokningsbara laddplatser där du parkerar i mån av plats. Platserna är reserverade för elbilar och elen är gratis.

Laddstationerna är gröna och tydligt markerade med informationsskyltar. Max parkeringstid är 4 timmar och i fyra av laddstolparna är elen märkt med “Bra Miljöval” enligt Naturskyddsföreningens miljökrav. I samarbete med Solna stad bygger vi kontinuerligt ut fler laddplatser.

Här hittar du laddstolparna:

Råsunda
Erik Sandbergs gata 25A

Skytteholm
Skytteholmsvägen 39

Hagalund
Hagalundsgatan 21

Bergshamra
Rådjursstigen 1

Bagartorp
Bagartorpsringen 58

Solna centrum
Skytteholmsvägen 24

Frågor och svar