Hoppa till huvudinnehåll
Ett lägenhetshus i röda nyanser med två ingångar. Framför huset finns en grön kulle och träd.

Frösunda

Lägenheter248
Parkeringsplatser82
Förråd13

I Frösunda bor du i karaktäristiska hus från 1950-talet med en grönskande och trivsam innergård.

I fastigheten finns tandläkare och en restaurang. Från Frösunda har du nära till både Friends Arena och Mall of Scandinavia med shopping, restauranger, sport och underhållning. Även Solna Centrum ligger på bekvämt avstånd med sina butiker och serviceställen. Runt hörnet finns Hagaparken med motionsspår, badplats och café.

I Frösunda finns tillfälliga bostäder uppförda vid Kolonnvägen, med syfte att täcka en del av bostadsförsörjningsbehovet för nyanlända. Det är ett genomgångsboende som hyrs ut med tillfälliga kontrakt som gäller i två år. Sedan hösten 2019 hyrs dessa även ut som ungdomslägenheter. Bostäderna ägs av Solna stad och förvaltas av Signalisten.

Kommunikationer och parkering

Frösunda ligger nära pendeltågsstationen Solna station och bussar. Från Solna station tar resan in till Stockholms central mindre än tio minuter och busslinjerna tvärförbinder området med flera delar av Stockholm. En kilometer bort finner du Solna centrum med fler bussförbindelser, tunnelbana samt tvärbana.

Signalisten hyr ut garageplatser och markplatser i området. Utöver våra parkeringsplatser kan du också parkera på gatan med tillstånd för boendeparkering. Boendeparkering ansöker du om hos Solna stad.

Boendeparkering (solna.se)

Fastigheterna

Ägare: Bostadsstiftelsen Signalisten
Adresser: Förvaltarvägen 1–29, 2–10, Rättarvägen 2–4
Arkitekt: Ernst Grönwall
Inflyttning: 1952–53

Du har inte valt att godkänna Google Maps-kakor, och därför kan vi inte visa kartan som ska vara här.

Öppna cookie-inställningarna med knappen nedan om du vill justera dina val, eller öppna kartan i nytt fönster genom att klicka på denna länk.