Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Betala hyran

Hela hyran ska betalas i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Det innebär exempelvis att hyran för oktober ska betalas senast sista vardagen i september.

Enligt hyreslagen ska hyran betalas i förskott. Det betyder att du som hyresgäst är skyldig att betala hyran i tid, även om du inte har fått någon hyresavi.

Hyresavier skickas ut en gång i kvartalet enligt följande:

  • Hyresavier för kvartal 1 (januari, februari och mars) skickas ut i början av december
  • Hyresavier för kvartal 2 (april, maj och juni) skickas ut i början av mars
  • Hyresavier för kvartal 3 (juli, augusti och september) skickas ut i början av juni
  • Hyresavier för kvartal 4 (oktober, november och december) skickas ut i början av september

Väljer du e-faktura skickar vi inte ut pappersavier och väljer du autogiro skickar vi en pappersavi endast om avibeloppet skiljer sig från föregående månads belopp, till exempel vid hyreshöjning. Minskad pappersanvändning har dessutom miljömässiga fördelar.

Om du inte betalar hyran i rätt tid

Som hyresgäst har du skyldighet att betala hyran i tid. Vid upprepade förseningar med hyresinbetalningar skickar vi ett varningsbrev, en så kallad rättelseanmaning, där vi informerar om att uppsägning kommer att ske vid fortsatta upprepade sena hyresinbetalningar.

Om du inte betalar hyran i rätt tid skickar vi ett inkassokrav. Inkassokravet innebär en inkassokostnad som debiteras i samband med nästkommande hyresavisering.

Hyresrådgivning

Vi har ett samarbetsavtal med Solna Stad, Socialförvaltningen, gällande hyresrådgivning.

Enligt lag är vi som hyresvärd skyldiga att meddela socialnämnden i kommunen om en hyresgäst riskerar att bli avhyst (vräkt) från sin lägenhet på grund av hyresskuld, störningar och/eller sanitär olägenhet.

Om du riskerar att bli uppsagd från din bostad kan du kontakta Hyresrådgivningen för att få hjälp med förslag till lösningar. För mer information är du välkommen att kontakta Solna stad.

Besöksadress: Englundavägen 13, 2 tr (Solna Business Park)
Telefonnummer: 08-746 10 00

Solna stads webbplats