Hoppa till huvudinnehåll

Behandlingsrum till vårdcentralen – kvarteret Bollen

Publicerad 15 januari 2024

För att skapa separata entréer för boende i husen och infektionspatienter bygger vi om rullatorrummet på Parkvägen 13 till ett behandlingsrum. Arbete pågår nu med att säkerställa värme och ventilation och nästa steg är att få i gång verksamheten i behandlingsrummet.

Behandlingsrummet färdigbyggt invändigt

Behandlingsrummet är färdigbyggt invändigt med ny planlösning. Vi har bland annat satt upp nya väggar, målat invändigt, lagt nytt golv och bytt ut dörrar. Vi har även installerat dörrautomatik, lås och porttelefonen.

Arbete med larm, värme och ventilation pågår

Nu pågår arbete med att installera brandlarm och larm till vårdcentralen. Vi arbetar även vidare med värme och ventilation. För värmen och ventilationen undersöker vi två möjliga lösningar och upphandlar entreprenör enligt lagen om offentlig upphandling.

Så snart vi har fungerande värme och ventilation i rummet kan vårdcentralen installera sin verksamhet och flytta in.

Extra städ av entrén

Under tiden arbete pågår har vi extra städ av entré och hiss på Parkvägen 13. Vi har även extrainsatt desinfektionsstäd alla vardagar fram till dess att behandlingsrummet är klart.

Mer information och kontakt

För att göra om ett kallförråd som rullatorrummet till ett fungerande rum för patienter måste vi göra omfattande åtgärder. Längs med arbetets gång har vi stött på en del oväntad problematik så som olika svårigheter att anpassa tekniklösningar, fukt- och insektsangrepp. Vi beklagar att arbetet dragit ut på tiden och arbetar så fort vi kan för att behandlingsrummet ska blir klart.

Vi återkommer så snart vi har mer information om arbetet.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare Joakim Björk som du når via växeln på telefon 08-705 22 00.