Hoppa till huvudinnehåll

Falska telefonsamtal

Publicerad 28 februari 2020

Några hyresgäster har hört av sig och berättar att de fått konstiga samtal från någon som säger sig ringa från Signalisten. Personen säger att hen behöver boka ett besök för ett arbete som rör brandskyddet, och för det måste hyresgästen betala en avgift på ett mindre belopp.

Det är inte någon från Signalisten, eller någon på uppdrag av Signalisten som ringer. Vi eller de som utför jobb åt oss tar aldrig tar betalt för arbeten vi gör hos våra hyresgäster!

Vi vill återigen påminnna om vad man ska tänka på när någon kontaktar er oanmält och påstår att hen är från Signalisten och vill komma in i lägenheten. Det gäller både om hen ringer på dörren eller via telefon.

  • Om du har gjort en felanmälan kontaktar vi dig innan och avtalar tid för besöket. Våra besök sker alltid inom våra ordinarie arbetstider.
  • Har du bokat tid med någon av de hantverkare eller entreprenör vi samarbetar med, som exempelvis en skadedjurssanerare, ska du notera om de har profilerade arbetskläder och be att de visar en giltig legitimation innan du släpper in dem. Vet du att du inte har bokat något ska de absolut inte bli insläppta i lägenheten.
  • Om vi har beställt ett arbete i din fastighet eller lägenhet så aviserar vi alltid det i tid och meddelar även företagets namn. Även här kan man be att få se en giltig legitimation.
  • Om vi har avtalat att en aktör kan gå runt i våra fastigheter och sälja in diverse produkter/tjänster aviserar vi det i trapphusen.
  • Det är även viktigt att alltid se till att portar är låsta och inte har blivit uppställda eftersom det förenklar för obehöriga att komma in i fastigheten. Skulle dörren av någon anledning vara trasig måste en felanmälan göras för att det snabbt ska åtgärdas.

Om du känner dig osäker eller har funderingar kring detta är du välkommen att kontakta oss på 08-705 22 00.