Hoppa till huvudinnehåll

Nu renoverar vi miljöstugan i ditt område

Publicerad 6 maj 2020

Från och med den 11 maj kommer miljöstugan i ditt område att stängas för renovering. Arbetet väntas pågå till och med den 10 juli. Måndag den 13 juli är du välkommen att källsortera i den nya färgglada miljöstugan.

Var lämnar du grovsopor och elavfall under tiden?

Grovsoprummet på Björnstigen 6 kommer inte renoveras. När det nya trygghetsboendet byggs kommer en ny miljöstuga att tillskapas och den befintliga miljöstugan rivas.

En tillfällig mobil grovsopbil och en elavfallsbil kommer att finnas i ditt område följande dagar och tider mellan vecka 20 - 28:
För hyresgäster på Rådjursstigen 1–13 samt Björnstigen 34–40: fredagar kl. 18.00 – 20.00 på Rådjursstigen 15-17

Övriga alternativ

  • Solna stads mobila miljöstation - Här kan du lämna mindre mängder grovavfall, farligt avfall och elavfall. Det finns alltid personal på plats som kan hjälpa dig. Stannar på åtta platser runt om i staden och utgår varje helgfri torsdag eftermiddag från Solnaplan.
  • Solna stads mobila återvinningscentral - Här kan du lämna något större mängder grovavfall, farligt avfall och elavfall men även textilier och kläder till återanvändning och olika typer av förpackningar. Det finns alltid en rådgivare och en kemist med på plats för att hjälpa dig. Stannar regelbundet på varsin plats i Huvudsta, Bergshamra och Hagalund.

Följande lämnar du på någon av de permanenta återvinningscentralerna: Vitvaror, tryckimpregnerat trä, trädgårdsavfall och större mängder avfall.

Sorteringsguiden Sören hjälper dig om du är osäker på vad som är grovavfall, farligt avfall eller elavfall.

Du hittar all information och adress till närmaste åvc på www.solna.se under rubriken Boende & miljö/Avfall och återvinning.

Varför gör vi det här?

Signalisten tar krafttag för att förbättra avfallshanteringen och bättre, mer välfungerande miljörum. Det är ett långsiktigt projekt där en av åtgärderna är att bygga om miljöstugorna. Med glada färger, tydliga instruktioner och en trygg miljö vill vi motivera dig och dina grannar att källsortera bättre. Välkommen till din nya miljöstuga!

Med vänlig hälsning
Förvaltningsavdelningen