Hoppa till huvudinnehåll

Nu renoverar vi miljöstugan i ditt område

Publicerad 8 september 2021

I månadsskiftet augusti/september startade renoveringen av miljöstugan i ditt område. Information om den planerade renoveringen delades ut till beörda hyresgäster via två utskick, ett i juli och ett i augusti.

Arbetet väntas pågå till och med november 2021. Vi återkommer med information om när du kan börja källsortera i den nya färgglada miljöstugan.

Var lämnar du dina sopor
Under tiden miljöstugan är stängd för renovering hänvisar vi dig till de befintliga behållare som Solna stad har uppställda sen tidigare i ditt område för att kasta dina sopor (inga nya behållare kommer att placeras ut). För mat- och hushållsavfall sker ingen förändring.

Sen när det är dags för den renoverade miljöstugan att öppnas kommer du att få ett startkit och en vägledning för vad du får och hur du ska sortera när du är i miljöstugan. Men även lite om vad du inte får sortera där.

Övriga alternativ

  • Solna stads mobila miljöstation - Här kan du lämna mindre mängder grovavfall, farligt avfall och elavfall. Det finns alltid personal på plats som kan hjälpa dig. Stannar på åtta platser runt om i staden och utgår varje helgfri torsdag eftermiddag från Solnaplan.
  • Solna stads mobila återvinningscentral - Här kan du lämna något större mängder grovavfall, farligt avfall och elavfall men även textilier och kläder till återanvändning och olika typer av förpackningar. Det finns alltid en rådgivare och en kemist med på plats för att hjälpa dig. Stannar regelbundet på varsin plats i Huvudsta, Bergshamra och Hagalund.

Följande lämnar du på någon av de permanenta återvinningscentralerna:
Vitvaror, tryckimpregnerat trä, trädgårdsavfall och större mängder avfall.

Sorteringsguiden Sören hjälper dig om du är osäker på vad som är grovavfall, farligt avfall eller elavfall.

Du hittar all information och adress till närmaste åvc på www.solna.se under rubriken Boende & miljö/Avfall och återvinning.


Med vänlig hälsning
Förvaltningsavdelningen