Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Ny sopsugsanläggning påverkar framkomlighet

Publicerad 10 oktober 2022

Idag måndag den 10 oktober påbörjar Solna stad sitt arbete med att bygga en ny sopsugsanläggning vid Jungfrudansen i Huvudsta. Arbetet består av totalt 7 etapper och idag påbörjas grävning inför etapp 1.

På grund av grävningsarbetet påverkas framkomligheten. Parkeringsplatserna framför Jungfrudansen 20-32 stängs av tillfälligt, trafiken blir enkelriktad och busshållplatsen Biddesberg får en tillfällig placering.

När arbetet med etapp 1 börjar så kommer insamlingspunkten för matavfall på Jungfrudansen 30 att tas bort. Boende hänvisas då till insamlingsplatserna vid Jungfrudansen 46-50 och 5-7.

Arbetet sker normalt sett vardagar 7:00-16:15. I undantagsfall kan det bli aktuellt med arbete fram till 19:00. Om de behöver arbeta andra tider så aviseras det i förväg.

Sopsugsanläggningen beräknas vara helt klar till vintern 2023/2024.

Läs mer och följ arbetet på solna.se