Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Praktik och sommarjobb

Jobba som aktivitetsfixare

Aktivitetsfixare sommar 2021 är över för i år. Aktivitetsfixare ger Solnaungdomar i åldern 16-20 år chansen att skapa sina egna sommarjobb, genom att ordna aktiviteter för hyresgäster och besökare i våra bostadsområden. Vi ser fram emot att kunna erbjuda Solnaungdomar, våra hyresgäster och andra besökare aktiviteter att delta i även nästa år.

Sommarjobba hos oss

Att få arbeta med ungdomar är för oss både roligt och lärorikt. Som en del i vårt samhällsengagemang rekryterar vi sommarungdomar i Solna för att ge dem yrkeserfarenhet. Samtidigt får vi tillfälle att visa upp den spännande fastighetsbranschen.

Sommarjobben erbjuds genom ett samarbete med Solna Stad. Jobbannonserna finner du på Solna Stads webbplats när det är möjligt att söka.

Praktisera hos oss

Signalisten samarbetar med skolor och utbildningar som vi tar emot praktikanter ifrån. Vill du ansöka om praktik vänder du dig till någon av skolorna, då vi endast tar emot praktikanter från våra samarbetspartners.

Stockholms byggtekniska gymnasium, vuxenutbildning

Från Stockholms byggtekniska gymnasium tar vi emot dig som utbildar dig till fastighetstekniker och fastighetsskötare i någon av skolans vuxenutbildningar.

Läs mer om utbildningarna

Frans Schartaus Handelsinstitut, yrkeshögskola

Från Frans Schartaus Handelsinstitut tar vi emot dig som utbildar dig till löneekonom. Som student på Löneekonomprogrammet kan du söka LIA (lärande i arbete) hos Signalisten och få möjlighet att praktisera dina kunskaper genom att praktisera på våra HR-, lön- och ekonomiavdelningar.

Vi tar emot en praktikant på våren under 14 veckor och en praktikant på hösten under 12 veckor. Ansökan sker i samarbete med skolan.

Läs mer om utbildningen här

Omdömen

”Min praktikperiod var över förväntan. Signalisten har en bra arbetsmiljö med bra kollegor som hjälper varandra med glädje.”
Praktikant från Stockholms Byggtekniska Gymnasium, våren 2019

”Min praktik har varit lärorik men framförallt rolig. Det bästa var kollegorna jag hade, de var väldigt omhändertagande och pedagogiska, vilket är viktigt att ha på en praktikplats.”
Praktikant från Löneekonomprogrammet, Frans Schartaus Handelsinstitut, våren 2019

Frågor och svar