Hoppa till huvudinnehåll

Angående uppmärksamheten kring byggstarten av Palsternackan

Publicerad 26 mars 2018

Den 1 februari ordnade Signalisten ett evenemang för att uppmärksamma byggstarten för vårt trygghetsboende Palsternackan som byggs i Huvudsta. Arrangemanget har fått kritik för kostnaderna och vi vill med anledning av detta svara på några frågor.

Varför anordnade Signalisten ett evenemang för byggstarten?

Signalisten tar ansvar för att vara med och utveckla staden. Att vi äntligen kommer igång med vår första nyproduktion på nära 10 år, som dessutom är Solnas första trygghetsboende, är något vi är väldigt stolta över och vill uppmärksamma.

Vi tycker att ambitionsnivån för evenemanget hölls på en rimlig nivå. Inbjudna var representanter från byggbolag och kommun, berörda intressenter i närområdet och media. Vi bjöd på ett glas alkoholfri cider, bubbelvatten och en wrap till lunch, kaffe & kaka.

Varför anlitades ett eventbolag?

Byggstarten av Palsternackan är en stor händelse för oss som vi är stolta över och vill uppmärksamma. Många evenemang ordnar vi på Signalistens själva men den här gången behövde vi hjälp. Det är lätt att underskatta hur mycket tid det tar att genomföra ett arrangemang av den här typen. Vi behövde till exempel bygga tält med golv, el, värme och ta fram informationsmaterial.

Var 117 500 kronor en rimlig kostnad för evenemanget?

Vi har full förståelse för att det kan uppfattas som en stor kostnad för att uppmärksamma byggstart av ett projekt. Sett till helheten bedömer vi dock att evenemanget hölls på en rimlig nivå, och till en rimlig kostnad jämfört med liknande evenemang. Totalbeloppet inkluderar naturligtvis inte bara själva genomförandet utan all planering innan, allt från tillståndsansökan till att bygga och montera ned. Vi tänker långsiktigt i allt vi gör och i detta fall bedömer vi att det var en rimlig investering för att få berätta om och skapa intresse för vårt nya trygghetsboende. 

Vad är ett spadtag?

I bygg- och fastighetsbranschen är det vanligt att anordna ett så kallat spadtag i samband med att ett byggprojekt startar, vanligtvis i anslutning till byggarbetsplatsen och vanligen riktat till personer som är involverade eller berörda av projektet. Syftet med ett spadtag är att göra ett gemensamt avstamp för ett byggprojekt och informera om bakgrund och mål för att skapa en gemensam bild och ambassadörer inför färdigställandet.