Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Årets hyresförhandling klar

Publicerad 24 april 2019

Årets hyresförhandling mellan Signalisten och Hyresgästföreningen i Solna är nu klar. Parterna har accepterat HMK:s medlingsbud om en hyreshöjning om 2,4 procent från och med 1 maj 2019.

Årets förhandlingar avslutades efter medling i Hyresmarknadskommittén (HMK*) och resulterade i en överenskommelse om 2,4 procent. Signalistens ingångsbud var 3,5 procent och Hyresgästföreningens bud var 0 procent.

Den största utmaningen i hyresförhandlingarna är enligt Signalisten att parterna varken lokalt eller centralt har en gemensam grundsyn för hur förhandlingarna ska bedrivas och vilka faktorer som ska beaktas när hyran ska justeras i de årliga förhandlingarna.

*HMK är ett partssammansatt organ dit Sabos medlemsföretag kan hänskjuta tvister kring de årliga förhandlingarna. HMK består av representanter från Hyresgästföreningen centralt och Sabo.