Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Fler störs i hemmen

Publicerad 4 mars 2021

Team_webb.jpg

Under 2020 ökade ärenden till störningsjouren med 51,6 procent i Signalistens bestånd. Att fler håller sig hemma under pandemin tros vara en starkt bidragande orsak.

Flera störningsjourer runt om i Sverige upplevde en stor ökning av anmälda störningar under 2020 jämfört med 2019, rapporterar Ekot. Signalisten är inget undantag. Under 2019 hade vår störningsjour 246 inrapporterade ärenden, 2020 steg den siffran till 373. Trenden verkar hålla i sig och i slutet av februari har vi redan haft 87 ärenden i år.

Alla ärenden registreras dock inte som störningar. En del är för små och avfärdas efter utryckning, andra upphör innan störningsjouren hunnit på plats och kunnat bekräfta den.

Den vanligaste störningsorsaken i landet är hög musik, klampar och dunsar. Det förekommer också bråk och skrik i lägenheter. Ökningen tros inte bero på att hyresgäster väsnas mer nu, utan på att fler vistas hemma under dygnets alla timmar och irriterar sig på sina grannar under en längre tid.

Bra boendemiljö

Att bo i en lägenhet innebär att man har grannar som lever tätt inpå och då hör man varandra. Efter klockan 22:00 ska det vara relativt tyst från din lägenhet och på gården. Visa därför hänsyn och väsnas inte, men ha förståelse för att vissa ljud kan uppstå även efter 22.00. Om störningarna är allvarliga kan du kontakta oss. Är det efter 22.00 ringer du störningsjouren på 08-705 00 29.

Läs mer om ordningsregler och störningar på vår webbplats.

Ordningsregler och störningar

Frågor och svar