Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Hagalund får egen basketplan och boulebana

Publicerad 8 november 2021

Vi bygger basketplan på baksidan av Hagalundsgatan 11-17

Grönytan och fotbollsplanen som idag finns på baksidan av vårt hus, Hagalundsgatan 11–17, har länge varit en eftersatt plats. Nu ska ytan få liv och byggas om för att vara till glädje för stora och små.

Under lång tid har boende i området upplevt platsen som otrygg. Med projektet som startar idag ska möjligheter skapas för fler att ska vistas här och umgås på olika sätt. Förutom basketplanen ska grönytan anpassas för att bli en social mötesplats. Det blir en boulebana, hundrastgården bevaras och förnyas, fler sittplatser och en grillplats.

Som grund för den lösning som nu blir verklighet har ungdomar i området och lokala idrottsföreningar fått vara med och lämna synpunkter under samtal och workshops. Basket bedöms som en jämlik sport som i högre grad lockar både killar och tjejer att delta tillsammans. Det är även en social rörelseform där olika åldrar enkelt kan mötas.

Projektet ska genomföras i två etapper. Den här veckan startar arbetet med att bygga om fotbollsplanen till basketplan vilket beräknas bli klart till årsskiftet. Etapp två startar våren 2022 då grönytan byggs om och får bland annat fler sittplatser, sociala ytor och en boulebana.

Frågor och svar