Hoppa till huvudinnehåll

Första färgglada miljöstugan invigd

Publicerad 6 maj 2019

Signalisten ska bygga om alla miljöstugor i beståndet för att skapa en bättre och mer hållbar avfallshantering. Med glada färger, tydliga instruktioner och en trygg miljö ska hyresgästerna motiveras att källsortera bättre. Först ut är miljöstugan på Västra vägen som invigdes i lördags den 4 maj.

För ett år sedan startade Signalisten ett långsiktigt projekt för att förbättra avfallshanteringen med hållbara och långsiktiga lösningar. Som ett första steg anställdes två miljövärdar som bland annat ronderar miljöstugorna och hjälper hyresgäster att se till att grovsopor sorteras rätt. Nästa steg i projektet är att successivt bygga om alla miljöstugor med utökade sorteringsmöjligheter.

De nya miljöstugorna erbjuder fler sorteringsmöjligheter än tidigare, bland annat plast- och metallförpackningar. Den färgglada skyltningen består av grafiska illustrationer och tydliga hänvisningar som ska hjälpa hyresgäster att hitta och sortera rätt. Bättre belysning och fler fönster ska öka trygghetskänslan.

Nästa miljöstuga som står på tur att byggas om är den i Hagalund som öppnar under juni. Projektet att bygga om alla miljöstugor i beståndet kommer att pågå till 2021.