Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Nyårskrönika: Ett ovanligt år

Publicerad 21 december 2020

Lars Jolérus konstaterar att hans första år som vd på Signalisten varit ett ovanligt år.

För de flesta blev nog 2020 inte som vi tänkt. Vi har alla berörts av pandemin på olika sätt men gemensamt för de flesta är att vi spenderat mer tid hemma. Vi på Signalisten har gjort allt vi kan för att du ska trivas i din lägenhet och ha det bra hos oss.

När jag började på Signalisten hade jag som mål att komma ut i verksamheten, följa med bovärdar och driftpersonal ut i våra områden för att verkligen lära känna hus och utomhusmiljöer på ett bra sätt. Jag trodde också att det skulle finnas möjlighet att träffa fler hyresgäster än vad som nu varit möjligt. Det blev inte riktigt så men det har ändå blivit tydligt för mig att vår organisation fungerar väl och många hyresgäster är nöjda.

I år har vi ägnat mycket kraft åt trygghet och städning. I Hagalund har Solna stad, polis och fastighetsägare startat ett samarbete för ökad trygghet och vi har gjort trygghetsbesiktningar över hela beståndet. Vi har tagit krafttag kring städningen med goda resultat.

Sommarens satsning på aktivitetsfixare, ungdomar som själva fått skapa sitt sommarjobb, fick en lite svårare start än planerat. Fotboll, dans och rollspel uppskattades av unga besökare. För våra äldre ordnades musik på gården med Solna kulturskola.

Precis som vanliga år behöver husen underhållas. Ventilationskontroll och radonmätningar har behövt göras i år och ni har då behövt släppa in oss i lägenheterna. Tack för ett gott samarbete!

Våra nya färgglada miljöstugor har öppnat en efter en, de sista bygger vi klart nästa år. Även tvättstugorna har fått källsortering, och äntligen har vi matavfallsortering i hela beståndet!

Jag hoppas att ni haft en fin jul och ser fram emot ett nytt år tillsammans!

Lars Jolérus, vd

Frågor och svar