Hoppa till huvudinnehåll

Nyrenoverade hyresrätter lyfter Bagartorp

Publicerad 17 augusti 2023

Under sommaren flyttade hyresgästerna in i Signalistens nyrenoverade lägenheter på Gunnarbovägen i Bagartorp, Solna. De 44 fräscha lägenheterna tillsammans med renoverade allmänna ytor och en nyanlagd innergård möjliggör fortsatt trivsamt boende under många år framöver.

Signalistens projektchef Patrik Törnevik står i sol på en grön gräsmatta och pekar på det nyrenoverade Gunnarbohuset i Bagartorp, Solna. Solen skiner och man ser lite träd och grönska runt honom, huset är i bakgrunden.

Patrik Törnevik, enhetschef projekt på Signalisten, framför det nyrenoverade Gunnarbohuset.

– Huset som byggdes 1968 har fått en genomgripande renovering och håller nu en modern standard. Hyresgästerna möts av ett nytt och fräscht boende som håller lång tid, säger Patrik Törnevik, enhetschef Signalisten.

Huset på Gunnarbovägen var i stort behov av modernisering då många grundfunktioner som vatten, avlopp, elledningar och ventilation var i mycket dåligt skick. Bättre inomhusklimat, ljudisolerade fönster och ökad energieffektivitet är några exempel på vad renoveringen konkret inneburit. Lägenheterna har också blivit mer tillgänglighetsanpassade.

Hyresgästerna har erbjudits individuella inredningsval eller att välja vad arkitekten föreslagit. Fastighetens ursprungskaraktär har bevarats och i lägenheterna har tidsenliga inredningsdetaljer bibehållits där det varit möjligt. Alla allmänna ytor har renoverats och utvändigt har fasaden genomgått en totalrenovering. En ny gård har anlagts där hyresgästernas önskemål om att kunna grilla och fika, få plats för odlingar och ha en grind till innergården har tagits tillvara i flera olika ytor för både lek och samvaro.

Av de 44 lägenheterna har 38 gått till Signalistens befintliga hyresgäster, resterande sex har förmedlats via Bostadsförmedlingen.

Om Signalistens renoveringsarbete

Nästan hälften av Signalistens lägenheter är byggda på 1960- och 1970-talet och är i stort behov av renovering. Genom att renovera hållbart skapar vi välskötta fastigheter som ska hålla lång tid framöver. Viktiga aspekter för oss är att bibehålla fastigheternas ursprungskaraktär, värna om vår miljö och samtidigt renovera kostnadseffektivt.

Textversion av filmen Nyrenoverade lägenheter i Gunnarbo:

Välkommen till Gunnarbo, anno 1968.

44 nyrenoverade hyreslägenheter i Gunnarbohuset, Bagartorp, Solna. Gunnarbohuset byggdes 1968 och var i stort behov av renovering.

– Hyresgästerna möts nu av ett nytt och fräscht boende som håller lång tid framöver, säger Patrik Törnevik, enhetschef.

Hållbar renovering: bättre inomhusklimat, ljudisolerade fönster, ökad energieffektivitet, individuella inredningsval, tidsenliga originaldetaljer, mer tillgänglighetsanpassat, gård för möten, lek och odling, nyputsad fasad.

Vi hälsar alla hyresgäster välkommen hem!