Hoppa till huvudinnehåll

Signalisten inviger ny basketplan i Hagalund

Publicerad 16 juni 2023

Ungdomarna i Hagalund har fått en ny mötesplats. Idag invigdes den nya basketplanen som är en satsning från Signalisten för att öka ungdomars trivsel och trygghet i området.

Jimmy Blomqvist Larsson, styrelseordförande Signalisten, inviger nya basketplanen i Hagalund, assisteras av AIK basket.

Jimmy Blomqvist Larsson, styrelseordförande Signalisten, inviger nya basketplanen i Hagalund, assisteras av Mark Celedon, verksamhetsansvarig AIK Basket och Elias Nilsson, A-lagsspelare i AIK Baskets herrlag.

Målet har varit att skapa en mötesplats för ungdomar som passar både tjejer och killar. Basketplanen är en del i arbetet med att fortsätta utveckla Hagalund.

– Såväl Hagalund som hela Solna ska vara en levande och trygg plats där människor i olika åldrar kan mötas och umgås. Inte minst är det viktigt för barn och ungdomar att det finns möjlighet till såväl organiserade idrottsträningar och kulturutövande som spontanidrott och kompishäng. Signalisten är en viktig aktör i det här området, och jag är glad att vi på det här sättet kan bidra till att bygga framtidens Hagalund, säger Jimmy Blomqvist Larsson, styrelseordförande Signalisten.

Basketplanen är ett samarbete mellan Signalisten, Solna stad, Stockholms basketförbund och AIK basket. Utformningen av planen har skett i nära samarbete med Stockholms basketförbund. Underlaget specialanpassat så det absorberar ljud, detta för att grannar inte ska bli störda. Det är också speciellt anpassat för streetbasket.

David Gerges, idrottsstrateg/föreningskoordinatior på Stockholms basketförbund

David Gerges, idrottsstrateg/föreningskoordinator på Stockholms basketförbund

– Basket är den näst mest utövade lagidrotten i Stockholms län och en av de mest jämställda idrotterna i världen. Vi är övertygade om att idrotten är en viktig del av stadsplaneringen och att den bidrar till ökad trygghet och gemenskap för ungdomar. Därför är vi glada och stolta över att vi tillsammans med Signalisten, Solna stad och AIK basket skapat denna möjlighet för ungdomar att mötas genom idrotten, säger David Gerges, Idrottsstrateg/Föreningskoordinator, Stockholms basketförbund.

Projektet med den nya basketplanen påbörjades 2019 och kostnaden har uppgått till 2,5 miljoner kronor.