Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Signalisten tar krafttag för bättre avfallshantering

Publicerad 4 maj 2018

Signalisten startar nu ett långsiktigt projekt för att skapa en mer hållbar och långsiktig avfallshantering. Miljöstugorna ska byggas om och två miljövärdar har anställts i samarbete med Solna stad.

De två miljövärdarna startade sitt arbete den 2 maj och ska arbetsledas av Signalistens bovärdar. De ska bland annat rondera miljöstugor, sortera och säkerställa att grovsopor i miljörummen blir rätt sorterade och ha en nära kommunikation med hyresgästerna.

Även miljöstugorna i beståndet ska byggas om för att skapa tydligare och bättre möjligheter för hyresgäster att källsortera och slänga sitt avfall. Först ut är miljöstugorna i Hagalund och på Västra vägen som byggs om under hösten 2018. Även ett antal åtgärder för att involvera och engagera hyresgästerna i arbetet planeras. Att ha med hyresgästerna är en förutsättning för att lyckas i det långsiktiga arbetet.