Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Våra tvättstugor får färgglad källsortering

Publicerad 15 november 2019

Signalisten inför källsortering i alla tvättstugor i beståndet för att skapa en bättre och mer hållbar avfallshantering. Under året började vi arbetet med att bygga om alla miljöstugor i beståndet för att motivera våra hyresgäster att källsortera bättre och nu tas konceptet vidare in i tvättstugorna.

Nya skyltar och kärl har tagits fram som följer samma färgglada stil som de ombyggda miljöstugorna. De sorteringsmöjligheter som kommer att finnas i tvättstugan är för plast- och pappersförpackningar och övrigt avfall/sopor.

Att få in glada färger och tydliga instruktioner i tvättstugorna innebär att konceptet som togs fram för miljöstugorna nu även till viss del införs i tvättstugorna och skapar rätt förutsättningar för hyresgästerna att källsortera på plats. Alla tvättstugor ska göras om men först ut blir Agnesberg, Bagartorp och Bergshamra. Arbetet med att införa källsortering i hela beståndet väntas fortsätta under 2020.

Frågor och svar