Hoppa till huvudinnehåll

Skjutning i Hagalund

Publicerad 31 maj 2023

Igår tisdag den 30 maj inträffade en skottlossning i Hagalund vid 17-tiden med tragisk utgång. Två personer anträffades på plats med skottskador varav en senare avled. Porten där skjutningen ägde rum och som var avspärrad under kvällen tillhör Signalisten. Med anledning av skjutningen ökar både polisen och Solna stad sin närvaro i Hagalund de närmaste dagarna.

För dig som känner oro:

  • Signalisten har sedan igår kväll extra rondering i området från bevakningsföretaget Rapid som har haft en bil på plats under kvällen och natten och tills vidare.
  • Signalisten har personal på plats under förmiddagen på onsdagen 31 maj.
  • I samverkan med Platssamverkan Hagalund arrangeras nattvandring, onsdag 31 maj samlas alla goda krafter kl. 20.30 utanför Willys för en nattvandring i syfte att stärka den sociala kontrollen och svara på frågor.
  • Solna stad kommer att ha krispersonal på plats idag kl.7.00-10.00 samt 14.30-20.30 för att möta människor som är på väg till och från jobb och för alla barn på väg till skolan med extra synliga vuxna i Hagalund.
  • I morgon torsdag den 1 juni har Platssamverkan Hagalund möte och där kommer personal från Signalisten vara på plats.
  • Signalisten har beställt extra bevakning i Hagalund från och med den 1 juni till och med den 31 augusti. Bevakningen innefattar även genomgång av källargångar och trapphus med jämna mellanrum.

Läs mer om insatser som görs av Solna stad (solnastad.se)

Läs mer om trygghetsskapande insatser: Platssamverkan Hagalund (pdf)

Alla som har något tips uppmanas att ringa 114 14 eller lämna in sitt tips till Polisen via webben. Alla tips tas tacksamt emot och det går bra att vara anonym.

Tipsa polisen via webben | Polismyndigheten