Hoppa till huvudinnehåll

Sommarkul i våra bostadsområden

Publicerad 3 juni 2021

En fotboll som det står Signalisten på ligger på en gräsmatta och ett barn springer i bakgrunden.

I sommar kan du se fram emot aktiva dagar i juni och juli. Mellan 28 juni och 9 juli kommer 15 aktivitetsfixare ordna nio olika aktiviteter runt om i våra bostadsområden. Det kostar inget att delta och alla är välkomna.

Vi har ett större program än föregående år och kommer kunna erbjuda något att göra för barn, unga och seniorer. Aktivitetsfixarna har själva bestämt vad de vill göra och vilken målgrupp de vänder sig till. De har på sätt och vis skapat sina egna sommarjobb.

Vi är glada över variationen av aktiviteter och att de riktar sig till så pass många målgrupper. Deltagarna kan nu välja att göra roliga saker inom alla våra hjärtefrågor klimat, miljö, hälsa och rörelse, säger Olivia Öhrström, HR-ansvarig på Signalisten.

Livar upp och ger Solnaungdomar jobb

Ett av målen är att skapa liv och rörelse i våra bostadsområden. Aktivitetsfixarna bjuder in till roliga event nära hyresgästerna och lockar förhoppningsvis flera positiva besökare till platserna. Det är ett steg mot att förstärka socialt hållbara miljöer där hyresgäster och besökare känner sig välkomna.

Att arrangera Aktivitetsfixare är också ännu ett sätt för oss att skapa arbetstillfällen för Solnaungdomar. I år är ett rekordårför oss. Vi har aldrig tagit emot så många sommarjobbare samtidigt tidigare - 15 aktivitetsfixare och tio ordinarie feriejobbare kommer under tre veckor få prova på att jobba med oss.

De här aktiviteterna anordnar vi sommaren 2021

Femkamp i Bagartorp

Femkamp i Hagalund

Fotbollsaktiviteter

Kampsport

Sommarlekar

Seniordans

Miljöpyssel

Streetdance

Små som kan så