Hoppa till huvudinnehåll

Stort intresse för utemiljön när Bagartorp utvecklas

Publicerad 8 juni 2022

MagnusNilsson_800x277

Magnus Nilsson, ordförande i Signalistens styrelse, var på plats.

Trots regn och rusk kom närmare hundra personer till det Öppet hus som anordnades i Bagartorp centrum torsdagen den 2 juni. Besökarna delade frikostigt med sig av sina åsikter om utemiljön – från plaskdammen till utegym, väggmålningar och mycket annat.

Stora förändringar väntar i Bagartorp och i samband med det planarbete som pågår välkomnar samverkansparterna Signalisten, Solna stad och Wåhlin Fastigheter synpunkter från de boende om parkområdet i Bagartorp. Vilka platser uppskattas och vad önskar de boende ska utvecklas?

Under Öppet hus närvarade Magnus Nilsson, styrelseordförande Signalisten, för att träffa de boende och lyssna till deras önskemål:

– Öppet hus-besökarna kunde välja sina favoritplatser på bilder som fanns uppsatta på affischer. Många tog chansen att lämna synpunkter genom att sätta färgpluppar på de ställen de gillar allra mest. En plats som fick höga betyg var plaskdammen. Flera badsugna barn talade lyriskt om ”Plaskis” samtidigt som de satte sina färgpluppar på bilden, säger Magnus Nilsson.

– På affischerna fanns också förslag på framtida aktiviteter, som lek och spel för både stora och små, till exempel basketplan och pingisbord. Andra förslag var platser för umgänge och avskildhet till exempel långbord bland träd och fikaplats i anslutning till bostaden, fortsätter Magnus.

De önskemål som kom fram vid Öppet hus kommer att sammanställas och lämnas till politikerna i byggnadsnämnden i Solna, beslutsfattare inom Signalisten och Wåhlin Fastigheter. De kommer sedan att fatta beslut om vad som är aktuellt att förverkliga i samband med att det byggs i Bagartorp.

Läs även och kommentera på:

Facebook

Instagram

Linkedin