Hoppa till huvudinnehåll

Trygghetsboendet färdigt och invigt

Publicerad 25 oktober 2019

Signalistens första trygghetsboende Palsternackan i Huvudsta står nu färdigt. Den 25 oktober hölls en invigning på plats tillsammans med de boende. Hyresgästerna började flytta in redan den 1 oktober.

Bygget av de nya husen i kvarteret Palsternackan påbörjades i januari 2018. De är uppförda av Lindbäcks som bygger sina hus med industriellt producerade trämoduler för flerbostadshus. Att bygga i trä är skonsamt för miljön samtidigt som den industriella produktionen innebär snabbare byggtid.

Signalisten är stolta över resultatet och glada att kunna välkomna hyresgästerna till ett trygghetsboende som både är bra vistas i och bra för miljön. Huset är certifierat Miljöbyggnad Silver vilket är något som byggprojektet strävat mot sedan start.

Miljöbyggnad utfärdas av Sweden Green Building Council, SGBC, och är en svensk miljöcertifiering som bland annat innebär låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och bra materialval.

Bra uppslutning

Trygghetsboende är ett självständigt och tryggt boende för seniorer som är 60 år eller äldre. Att husen är färdiga firades tillsammans med hyresgästerna och ett 70-tal personer närvarade vid den sedvanliga bandklippningen. Det bjöds på tal, fika och mingel tillsammans med anställda från Signalisten - dessutom var det ett bra tillfälle för de nyinflyttade hyregästerna att träffa sina nya grannar.