Hoppa till huvudinnehåll

Vår vd tackar för ett bra men annorlunda år!

Publicerad 23 december 2021

Även det här året har varit speciellt med den fortsatta pandemin. Vi har behövt vara uppfinningsrika för att kunna se till att verksamheten fungerat och att vi funnits där för hyresgästerna. Jag är stolt över våra bovärdar och andra medarbetare som jobbat på under den här besvärliga perioden. Och jag är tacksam för den förståelse som ni hyresgäster visat i kontakten med oss när restriktionerna var som hårdast. Tack!

Vi möter fler hyresgäster via webben

Ingen var beredd på pandemin men den har åtminstone fått den positiva effekten att vi skyndat på en digital utveckling för att hitta nya sätt att utföra våra jobb. Vilket även kunnat få positiva effekter för våra hyresgäster. Som exempel sker de flesta lägenhetsvisningar nu digitalt med lägenhetsbilder och planritningar via webben. Hyresgästmöten har under året kunnat ordnas digitalt, liksom många interna möten och konferenser. Det har i de flesta fall fungerat förhållandevis bra.

För hållbara hus och hem

Ett bostadsområde som vi satsat lite extra på i år är Hagalund, framför allt för att öka trygghet och trivsel. Under hösten startades också bygget av en ny basketplan och fler sociala ytor där. Det har även genomförts flera trygghetshöjande satsningar i Agnesberg och Bagartorp där exempelvis brytskydd på dörrar och bättre belysning har installerats. Och miljöstugorna är nu ombyggda i nästan alla våra områden för att göra det lättare att avfallssortera rätt.

Bygger för framtiden

Vi har fortsatt driva våra byggprojekt framåt under året. Vi har bland annat fått klartecken för fler hyresrätter i Bagartorp centrum och en godkänd detaljplan för nyproduktion i Skytteholm. Renoveringen av Gunnarbohuset i Bagartorp närmar sig och planering är nu i full gång. Det händer en hel del och jag tror att 2022 kan bjuda på fler framsteg när det gäller våra projekt.

När hela samhället kan återgå till en normalisering efter pandemin får vi äntligen träffas mer. Digital kontakt kan fungera ganska bra men jag föredrar ändå personliga möten. Jag ser fram emot att få träffa er hyresgäster i större utsträckning under 2022 och att kunna nätverka med branschkollegor.

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Lars Jolérus