Hoppa till huvudinnehåll

Våren är här! Och med den vårstädningen!

Publicerad 6 april 2021
Visar körsbärsträd i Agnesberg

Våren är äntligen här och med den kommer vårstädningen. Det innebär bland annat att rensa buskar och träd från döda grenar och att ta reda på grus.

Nu när frosten har släppt görs en första ogräsrensning och vi klipper ner de flesta perenna växterna. Gödsel sprids därefter för att ge växterna en näringsrik start på året. Nyanlagda rabatter bevattnas ända från start för våren kan också vara torr.

För ökad samsyn med hyresgäster

Vår utemiljösamordnare Camilla Ahlqvist arbetar med ökad trivsel, trygghet och tillgänglighet i våra utemiljöer. Hon är ofta ute i våra bostadsområden och får då tillfälle att träffa våra hyresgäster som ger henne värdefull kunskap om utemiljöerna som de vistas i varje dag.

Nyligen fick Camilla möjlighet att ge tillbaka till hyresgästerna på ett särskilt sätt. I samband med beskärning av en vinbärsbuske gav hon de avklippta kvistarna till en förskola i området. Vinbärskvistarna kommer barnen på förskolan att använda när de lär sig om hur det går till när de får blad, blommor och slutligen goda vinbär som går att äta.

Du kan redan nu se den gula Trollhasseln som har börjat att blomma på Erik Sandbergsgatan.