Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Överenskommelser med Hyresgästföreningen

Publicerad 17 december 2020

Gunnarbo_hero.jpg

Signalisten har tecknat avtal med Hyresgästföreningen i Solna om hyresnivåer för ombyggnation i Bergshamra och Gunnarbo i Bagartorp. Vi har även tecknat avtal om en samrådsprocess vid upprustning och ombyggnader.

Efter förhandlingar under hösten har vi nått en överenskommelse om nivåer för ombyggnadshyror i våra två aktuella ombyggnadsprojekt. Nivåerna för Bergshamra ligger på 1550 kr/kvm och år för en normlägenhet på 77 kvm, och för Gunnarbo i Bagartorp 1530 kr/kvm och år. Hyresgäster som flyttar tillbaka efter en genomförd renovering får rabatt de tre första åren med 15 % första, 10 % andra och 5 % tredje året.

Våra föreslagna ombyggnadsåtgärder i Bergshamra och Gunnarbo i Bagartorp har inte godkänts av samtliga hyresgäster och vi avvaktar därför beslut om godkännande i hyresnämnden respektive Svea hovrätt.

De överenskomna hyresnivåerna gäller förutsatt att renoveringsåtgärderna får godkänt att genomföras.

Gemensamt pressmeddelande 17 december