Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Inkomstkrav

För att få hyra en lägenhet av oss är det viktigt att du klarar av att betala hyran på lägenheten du sökt. Det gör du genom att visa att du har en stadigvarande inkomst och inte har några betalningsanmärkningar eller skulder. Du ska även kunna visa goda referenser från nuvarande boende.

Vilken inkomst behöver du?

Ditt hushåll ska ha en stadigvarande inkomst som står i förhållande till hyran på lägenheten. Det är viktigt att din inkomst räcker både till hyran och familjens försörjning.

Till hushållet räknar vi dig och din make, maka eller sambo. Om du bor med någon annan, till exempel barn, syskon eller vän, kan du inte räkna med deras inkomst som en del av hushållet.

Du ska styrka hushållets inkomst under minst sex månader framåt räknat från inflyttningsdagen. För korttidskontrakt behöver du kunna styrka hushållets inkomst under tre månader räknat från inflyttningsdagen.

Hushållets bruttoinkomst ska vara minst tre månadshyror, se exempel:

Lägenheten du vill hyra kostar 5 000 kr/månad. 5 000 x 3 = 15 000 kr. Ditt hushåll behöver ha en stadigvarande inkomst om minst 15 000 kr/månad före skatt (bruttoinkomst).

Om du redan är hyresgäst hos oss och söker ny lägenhet via vår internkö måste du ha betalat dina tidigare hyror i tid.

Hur styrker du din inkomst?

De vanligaste typerna av inkomst som vi godkänner är:

Frågor och svar