Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på Om kakor

Internkö

Har du bott i din lägenhet hos oss i minst två år? Då kan du söka bostad i vår interna bostadskö. Enbart du som står för hyreskontraktet kan söka. Om någon annan i ditt hushåll behöver en lägenhet, till exempel vid separation eller ett vuxet barn som vill ha eget boende, söker den personen bostad via Bostadsförmedlingen.

Bostadsförmedlingen i Stockholm

Villkor för internkön

  • För att söka lägenhet ska du ha bott i din nuvarande lägenhet i minst två år
  • Din kötid räknas från det datum då du flyttade in i din nuvarande lägenhet
  • Du får inte ha någon hyresskuld
  • Du får inte ha någon sen hyresinbetalning
  • Om du får en ny lägenhet måste du säga upp och lämna den gamla
  • På den gamla lägenheten har du uppsägningstid enligt ditt hyreskontrakt, vilket innebär att det kan uppstå dubbelhyra

Hur söker du lägenhet?

För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du registrera dig på Mina sidor. Lediga lägenheter publiceras på Mina sidor under fyra arbetsdagar. Du behöver anmäla intresse på varje lägenhet som du är intresserad av.

All kontakt med dig, exempelvis då vi kallar dig till visning eller lämnar erbjudande om lägenhet, sker via e-post eller brev. Därför måste du vara tillgänglig och kunna besvara meddelanden från oss för att vara med i processen.

På grund av corona har vi i nuläget inga fysiska visningar av våra lägenheter. Nya hyresgäster får se planritning över bostaden. Om visning av lägenheter blir aktuellt senare kommer den avflyttande hyresgästen som sökt lägenheten att bli kontaktat av Signalisten för bokning av tid.

Permanent boende

Alla våra lägenheter ska användas för permanent boende och är till för dig som saknar annan permanent bostad. Om du lämnar felaktiga uppgifter i din intresseanmälan kommer vi inte att behandla din ansökan.

Frågor och svar