Hoppa till huvudinnehåll
Vitt lägenhetshus omgivet av träd.

Internkö

Har du bott i din lägenhet hos oss i minst två år? Då kan du söka bostad i vår interna bostadskö. Enbart du som står för hyreskontraktet kan söka. Om någon annan i ditt hushåll behöver en lägenhet, till exempel vid separation eller ett vuxet barn som vill ha eget boende, söker den personen bostad via Bostadsförmedlingen.

Bostadsförmedlingen i Stockholms webbplats

Villkor för internkön

  • För att söka lägenhet ska du ha bott i din nuvarande lägenhet i minst två år
  • Din kötid räknas från det datum då du flyttade in i din nuvarande lägenhet
  • Du får inte ha någon hyresskuld
  • Du får inte ha någon sen hyresinbetalning
  • Om du får en ny lägenhet måste du säga upp och lämna den gamla
  • På den gamla lägenheten har du uppsägningstid enligt ditt hyreskontrakt, vilket innebär att det kan uppstå dubbelhyra

Hur söker du lägenhet?

För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du registrera dig på Mina sidor. Lediga lägenheter publiceras på Mina sidor under fyra arbetsdagar. Du behöver anmäla intresse på varje lägenhet som du är intresserad av.

Mina sidor

All kontakt med dig, exempelvis då vi lämnar erbjudande om lägenhet, sker via e-post eller brev. Därför måste du vara tillgänglig och kunna besvara meddelanden från oss för att vara med i processen.

Lägenheter visas fysiskt för sökande.

Erbjudanderegler

Har du fått tre lägenhetserbjudanden under en period om sex månader och inte svarat på dessa spärras du i sex månader och kan inte söka någon annan lägenhet under denna period.

Väljer du att tacka ja till ett erbjudande och har högst köplats är du den som erbjuds att teckna avtal för lägenheten. Har du tackat ja och ångrar dig efter sista svarsdatum spärras du i sex månader och kan inte söka någon annan lägenhet under denna period.

Om två eller fler hyresgäster har lika lång boendetid i sin nuvarande lägenhet får den hyresgäst som anmälde sitt intresse för lägenheten först den högsta rangordningen.