Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Illustration på  den nya fastigheten mot Huvudstagatan sedd från norr

Turkosen

StadsdelSkytteholm
BoendeformHyresrätt
Lägenheterca 70 - 80
Byggstartprel 2024

Inom kvarteret Turkosen planerar Signalisten att bygga två nya fastigheter med cirka 70–80 hyreslägenheter varav sju stycken LSS-bostäder. 

De planerade fastigheterna ska passa väl in i omgivningen och bidra till att rama in gatumiljön. I bottenplan planeras verksamhetslokaler längs Huvudstagatan som bidrar till att gatan får en tydligare stadskaraktär. 

Nuläge

Projektet är för närvarande inne i en samrådsprocess. Medborgare kan tycka till om detaljplanen fram till och med den 15 juni 2022. Efter det kommer Solna Stad samla in alla yttranden och ta fram en plan för granskning. Granskningsprocessen startar tidigast i kvartal fyra 2022.

Läs mer på Solna stads hemsida

Detta har hänt

Den 11 maj 2020 godkände kommunstyrelsen i Solna stad en principöverenskommelse med Signalisten. Det innebar att klartecken gavs för att börja detaljplanearbetet för utveckling av del i kvarteret Turkosen 1 i Skytteholm.

Enligt överenskommelsen står Signalisten för samtliga kostnader för utredning och projektering som behövs för arbetet med detaljplan. Det innefattar även att bidra till Solna stads medfinansiering av Mälarbanans utbyggnad genom Solna.

Utredningsområdet omfattar platsen för nuvarande vårdcentral och badanläggning.    

Du har inte valt att godkänna Google Maps-kakor, och därför kan vi inte visa kartan som ska vara här.

Öppna cookie-inställningarna med knappen nedan om du vill justera dina val, eller öppna kartan i nytt fönster genom att klicka på denna länk.

Frågor och svar