Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

TV, bredband och parabol

I din hyra ingår ett digitalt basutbud med tv-kanaler från Tele2 men du kan också teckna eget tv-abonnemang. För att få tillgång till bredband behöver du dock beställa tjänsten av en leverantör själv.

Tele2 slog i april 2021 samman Com Hems kunder med sina egna. Använder du Com Hems tv eller bredband sedan tidigare är din nya bredbands- eller tv-leverantör Tele2 nu. Du kan läsa mer om övergången på Tele2:s webbplats.

Tele2 om sammanslagning med Com Hem

TV

I din hyra ingår ett digitalt basutbud med tv-kanaler från Tele2. Om du vill veta vilka kanaler som ingår kontaktar du dem.

Alla Tele2:s kanaler sänds sedan hösten 2020 digitalt. Du som tidigare har tittat på analoga kanaler behöver byta till ”digital-tv” på din tv-apparat. Har du en äldre tv kan du behöva skaffa en nyare eller komplettera din tv med en digitalbox för att kunna fortsätta se dina kanaler.

Bredband

Samtliga av våra fastigheter har bredbandsnät indraget. För att få tillgång till bredband tecknar du ett separat avtal med Telenor, Bredband2 eller Tele2.

Du som tecknar avtal med Tele2 får bredband via tv-uttaget i vardagsrummet, medan Telenor och Bredband2 levererar bredband via nätverskuttaget i hallen. Från uttaget i hallen kan du koppla vidare signalen till vardagsrummet genom att sätta en kabel mellan uttagen märkta In och 1.

Kontakta leverantörerna av bredbandstjänster direkt om du har frågor om deras erbjudande. För att göra en felanmälan vänder du dig i första hand till din tjänsteleverantör.

Andra tv- och bredbandsval för boende i Palsternackan

Observera att du som bor på Jungfrudansen 17 B-C inte kan välja Telenors tjänster eller få bredband via det traditionella telefonnätet, eftersom kopparnät inte är draget till huset. Du kan välja bredband från Tele2 och Bredband2. Om du vill ha fast telefonabonnemang behöver du teckna avtal för ip-telefoni.

Kontakt

Tele2 (tidigare Com Hem)

Telefonnummer: 90 222
Tele2s webbplats

Telenor

Telefonnummer: 020-222 222
Telenors webbplats

Bredband2

Telefonnummer: 0770-811 000
Bredband2:s webbplats

Parabolantenn

Om du vill montera en egen parabolantenn behöver du ansöka om tillstånd att få montera den. Blankett för ansökan finns på vår sida med alla våra blanketter.

Blanketter

Som hyresgäst är du ansvarig för att både montera parabolantennen och att ta bort den när du flyttar. Du ansvarar även för underhåll, kontroll och eventuella reparationer. Tänk på att du som hyresgäst är ansvarig för att monteringen är fackmässigt utförd, så att din hemförsäkring täcker eventuella skador.

Av säkerhetsskäl får du enbart montera parabolantennen om samtliga delar befinner sig på insidan av balkongräcket. Du får inte montera den genom att borra hål i fasaden eller i balkongkonstruktionen, däremot får du fästa parabolantennen med klamrar i balkongkonstruktionen. Enklast är dock att du köper en parasollfot med ett stålrör som kan stå fristående på balkongen, och som du fäster parabolantennen på.