Hoppa till huvudinnehåll

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser, för att säkerställa att våra webbtjänster fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av kakor på webbsidan Om kakor

Arbeten i juni - garagerenovering i Agnesberg

Publicerad 2 juni 2023

Arbetet med renoveringen av garaget på Tunvägen 2 i Agnesberg fortsätter under juni månad. Här får du en uppdatering på vilka arbeten som är planerade.

Bakgrund

Garaget har under en längre tid varit i behov av renovering, främst med anledning av att vatten läcker in i garaget. Med renoveringen får garaget nytt tätskikt, ny belysning samt målas invändigt för att skapa en ljusare och tryggare miljö. Även planteringar samt gårdsytan ovanpå garaget kommer att göras i ordning. Arbetet beräknas vara klart i september 2023.

Vad händer nu?

Vi gräver ovanpå garaget och lastbilar kör bort schaktmassor

Schaktarbeten på gårdsplanet ovanpå garaget fortsätter. Bland annat gräver vi intill terrasserna som vetter mot garage och innergård. För att hämta de massor som schaktas upp åker lastbilar från Tunvägen 2 in i området, förbi förskolan och upp till innergården vid Tunvägen 4–6.

För att säkerställa säkerheten för våra hyresgäster och övriga som vistas i området kommer en vakt att stationeras ut under tiden som lastbilarna åker i området.

Vattenblästring startar vecka 23

Gammal skadad betong tas bort och blästras rent genom att spruta ut vatten på ytan under högt tryck, så kallad vattenblästring. Det görs inför tätskiktsarbetet så att tätskiktet sedan fäster på betongen och så att vi kan laga upp eventuella skador i betongen. Mekanisk bilning kommer även att ske i begränsad utsträckning. Arbetet kommer att medföra en del störande ljud, framför allt i fastigheterna närmast garaget.

Arbetet kommer pågå i två etapper, först etappen gäller Tunvägen 2 och andra etappen omfattar gårdsplanet ovanpågaraget.

  • Etapp ett utanför Tunvägen 2 startar vecka 23.
  • Etapp två på gårdsplanet ovanpå garaget har än inte något startdatum. Vi återkommer så snart vi vet när arbetet startar.

Ny betong gjuts och tätskiktsarbeten startar

Vi kompletterar skadad armering och gjuter på ny betong i garaget.

För att täta ytorna så att vatten inte ska rinna igenom betongen gör vi tätskiktsarbeten både invändigt och utvändigt på plan två samt på gårdsplanet ovanpå garaget.

Mer information och kontakt

Vi har förståelse för att arbetet kan medföra olägenheter i form av buller och försämrad framkomlighet. Vi gör vårt bästa för att arbetet ska flyta på så snabbt och smidigt som möjligt.

Under områdesnyheter här på signalisten.se lägger vi ut information under arbetets gång. Har du frågor kring garagerenoveringen, kontakta vår kundservice.

Kontakta oss (signalisten.se)