Hoppa till huvudinnehåll

Åtgärder för ett bättre inomhusklimat i din lägenhet

Publicerad 30 oktober 2018

I Signalistens hyresgästenkät kan vi återigen konstatera att många hyresgäster är missnöjda med sin inomhustemperatur och ventilation i lägenheten. Därför har vi nu beslutat att omgående genomföra ett antal åtgärder. Vi gör följande:

Vi höjer medeltemperaturen i lägenheterna till 21 grader

Inomhustemperaturen höjs med en grad till 21 grader (från dagens 20 grader). Alla lägenheter kommer inte att nå exakt 21 utan temperaturerna kan precis som idag varierar så att vissa får något högre och andra något lägre.

Varmare under årstidsväxling

Under hösten skiftar utomhustemperaturerna snabbt och luftfuktigheten är extra hög, Det är också då många tycker det är kallt inne i lägenheten. För att öka komforten under årstidsväxlingen kompenserar vi för dessa faktorer under perioden, genom att styra så att hyresgästen tidigare känner av temperaturhöjningen i lägenheten.

Direkta åtgärder för de lägenheter som har lägst temperatur

Våra bovärdar kommer att kontakta de hyresgäster som har lägst inomhustemperaturer för att omgående utreda anledningen och vidta lämpliga åtgärder. Det gäller även de som har onormalt höga temperaturer.

Är du missnöjd med din inomhustemperatur?

Då är det viktigt att du gör en felanmälan till oss. Först då kan vi undersöka om något är fel och om vi behöver göra något åt det. Felanmälan görs på Mina sidor på signalisten.se eller via vår kundtjänst.