Hoppa till huvudinnehåll

Beställ hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll för 2021

Publicerad 3 december 2020

Pensel med vit färg stryks mot en rosa vägg.

Mellan 1 december – 3 januari kan du som bor hos oss och har rätt till hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (HLU) beställa åtgärder inför nästa år. Se vilka val du kan göra och skicka in din beställning på Mina sidor.

I normala tider är det många som besöker vårt kundcenter under beställningsperioden för att titta på materialprover men på grund av corona vill vi inte att du besöker oss nu. När det är dags att välja kommer våra hantverkare istället att besöka dig med prover så att du kan beställa färg, tapet eller golv på ett säkert sätt ifrån ditt hem.

Vart 12:e år har du möjlighet att beställa tapetsering/målning och lackning av köksluckor. Vart 20:e år går det också att beställa nytt linoleumgolv alternativt slipning av parkett. Mot en kostnad är det också möjligt att tidigarelägga sin HLU, vilken syns på Mina sidor. Önskar du göra ett annat tapet- eller färgval än vad som finns i standardkollektionen? Prata då med våra målare så lotsar de dig vidare. Är ditt tapet- eller färgval dyrare än det vi har i standardkollektionen betalar du mellanskillnaden till målarfirman.

Så här beställer du HLU

Logga in påMina sidor och välj beställa hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll i menyn. Där kan du ange vilket underhåll du vill ha och i vilka utrymmen det ska utföras. Skicka in din beställning innan 3 januari. Om du beställer målning, tapetsering eller nytt golvläggning kommer du få beställa material under våren eller sensommaren beroende på i vilket område du bor i. Våra hantverkare åker då ut med materialprover så att du inte behöver ta dig till vårt kundcenter för att se våra standardkollektioner.

Undantagna bostäder

Lägenheter med korttidskontrakt eller där Signalisten planerar renoveringar är undantagna från möjligheten att välja HLU. I Bagartorps låghus erbjuds endast målning/tapetsering, ej byte eller underhåll av golv.

De år du har möjlighet att beställa HLU men ändå inte gör ett val på Mina sidor så får du istället avdrag på hyran på januaris faktura.

Läs mer om det hyresgästyrda lägenhetsunderhållet på webbsidan HLU och renovera själv.

Tidplan

Beställ HLU: 2020-12-01 –2021-01-03

Materialval och underhåll period 1: mars–juni 2021
Hagalund, Västra vägen, Rudviken, Skytteholm, Kaptenen, Bagartorp låghus, Frösunda, Hallen och Motorn

Materialval och underhåll period 2: augusti–november 2021
Råsunda, Agnesberg och Bollen

1–4 månader innan åtgärden ska ske i din bostad får du all information du behöver. De entreprenörer som behöver tillgång till din lägenhet kontaktar dig när de behöver kunna komma in