Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska och för att få anonym mätstatistik. Du kan läsa mer om vår användning av cookies på Om kakor.

Digitala lägenhetsvisningar

Publicerad 22 januari 2021

En tjej ligger på en grå soffa med benen mot väggen, och hennes hår utsläppt som faller mot golvet.

I slutet av december började vi med digitala visningar av lägenheter för de som flyttar internt och till seniorbostäder inom Signalisten.

Att erbjuda digitala lägenhetsvisningar är något vi planerat en längre tid men på grund av coronas framfart blev det en prioriterad fråga under 2020. Det innebär att istället för att boka visningar med personliga besök visar vi istället lägenhetsbilder och planritning via webben.

I nuläget har vi enbart digitala visningar vid förmedling av lägenheter i vår internkö och för seniorboende.

Hänsyn till hyresgästen

Hyresgästen som ska flytta är enligt hyreslagen skyldig att visa lägenheten för nya sökande. Att visa upp lägenheten på webben kan dock väcka oro hos en del och därför har vi vidtagit åtgärder för att begränsa spridningen av bilderna. Bilderna blir tillgängliga först efter att ansökningarna stängts och det är endast de som har anmält intresse på lägenheten som kan se dem. Efter att förmedlingen är klar raderas bilderna.

Ska du flytta?

På vår webbplats kan du läsa mer om vad du ska tänka på inför fotograferingen av din lägenhet. Till exempel att ta bort familjefoton, skolscheman och liknande personliga ägodelar som du inte vill visa på lägenhetsbilderna.

Läs mer på webbsidan När du flyttar ut.

Frågor och svar