Hoppa till huvudinnehåll

Jobba som aktivitetsfixare i sommar

Publicerad 5 februari 2021

Aktivitetsfixare 2021

I sommar ges du som är Solnaungdom mellan 16-20 år möjlighet att skapa ditt eget sommarjobb. Som aktivitetsfixare planerar och genomför du roliga aktiviteter i Signalistens bostadsområden för våra hyresgäster. Kom på vad du vill göra och ansök till oss senast 7 mars.

Förra sommaren genomfördes aktivitetsfixare för första gången. Fyra Solnaungdomar anordnade då aktiviteter som streetdance, fotboll, utomhuslekar och rollspel. Det är väldigt fritt att välja vilka aktiviteter du vill genomföra men det finns ett litet ramverk att förhålla sig till. Aktiviteterna ska antingen eller

  • vara för barn eller pensionärer
  • ha temat klimat och miljö
  • ha temat rörelse och hälsa.

Fullständiga regler och tips att tänka på vid anmälan hittar du på kampanjsidan.

www.signalisten.se/aktivitetsfixare

För en bra sak

Att anställa Solnaungdomar är en del av vårt hållbarhetsarbete och ett bra sätt att bidra till att de får positiva jobberfarenheter. I år är det särskilt viktigt eftersom företag misstänks ha sämre möjligheter att anställa sommarjobbare

— Det är ett win win-scenario. Aktivitetsfixare får ta eget ansvar och tjäna in sommarlönen genom att vara kreativa och skapa aktiviteter som de själva gillar. Samtidigt har vi möjlighet att visa upp vår verksamhet och de många framtidsmöjligheterna i fastighetsbranschen, säger Olivia Öhrström, HR-ansvarig på Signalisten.

Anpassade aktiviteter

Coronapandemin fortsätter att påverka människors vardag. Det kan vara särskilt problematiskt för barn under sommarlovet, men gäller även andra grupper av människor. Aktivitetsfixarna har möjlighet att erbjuda saker att göra i närområdet, i en tid när många riskerar att sitta utan saker att göra.

I år ser vi fram emot att fler ungdomar ansöker om att bli aktivitetsfixare. Det innebär att vi kan erbjuda fler aktiviteter och mindre grupper. Aktiviteterna kontrolleras av Signalisten så att de kan genomföras på ett säkert sätt och enligt rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten rörande Covid-19.